Tarta ziemniaczano-porowa. Idealne danie na zimę
2015-12-16, 14:12 | aktualizacja 2015-12-16, 16:12
Katarzyna Pruchnicka w swoim kulinarnym cyklu opowiedziała o tarcie, której spód jest zupełnie inny od tego, do czego przywykli wielbiciele tej potrawy.
Posłuchaj
Zamiast niego przygotowujemy lekkie ciasto ziemniaczane. - Ja sporządzam je z ugotowanych ziemniaków, które mieszam z jajkiem. Dodaję trochę skrobi ziemniaczanej i delikatnie doprawiam - mówiła Magdalena Cielenga-Wiaterek autorki bloga i książki "Zielenina na talerzu".
Tarta jest bardzo dekoracyjna, bo pory przed pieczeniem blanszujemy w całości. I takie (zielono-białe) układamy na cieście nie krojąc ich. Dokładny przepis na tartę usłyszeć można w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Magdalena Cielenga-Wiaterek (autorka bloga i książki "Zielenina na talerzu")
Data emisji: 16.12.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/mp