Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej? (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej?
Majonez z kalafiora, bigos myśliwski, smalczyk z jabłkami - Jola Słoma przekonywała w Trójce, że posiłki osób nietolerujących glutenu mogą być smaczne i inspirujące.
Kasza gryczana
Foto: Glowimages/East News
Dodaj do playlisty
- Ludzie na diecie bezglutenowej nie mogą użyć pszennej mąki, więc nagle stają w kuchni i nie wiedzą, co mają zrobić - opowiadała współautorka książki "108 potraw bezglutenowej kuchni wegańskiej". W rozmowie z Grażyną Dobroń Jola Słoma podkreślała, że to ograniczenie paradoksalnie może stać się okazją do dobrej zmiany zwyczajów żywieniowych w całej rodzinie.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Jola Słoma (propagatorka kuchni wegańskiej)
Data emisji: 7.12.2015
Godzina emisji: 11.15
bch/ei