Minestrone - włoska zupa na bazie pomidorów

Minestrone to jesienna zupa jarzynowa. - To naprawdę proste danie, które każdemu się uda - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.

Minestrone - włoska zupa na bazie pomidorów

Pomidory i makaron to składniki rozgrzewającej włoskiej zupy

Foto: Nile/Pixabay

Przepis na zupę minestrone (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

W audycji "A nuż, widelec" przepis na minestrone podaje naszym słuchaczom autorka książek kulinarnych Grażyna Bober-Bruijn. - Można do tej zupy dodać wszystko, co ma się w lodówce - podkreśla, po czym zdradza, jakie dodatki i w jakich proporcjach dodaje do swojej ulubionej wersji włoskiego dania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Grażyna Bober-Bruijn (autorka książek kulinarnych)
Data emisji:
3.12.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/ei