Dobre rady dla wielbicieli zupy z dyni

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Dobre rady dla wielbicieli zupy z dyni
Potrawy z dyni stają się w Polsce coraz bardziej popularneFoto: HebiFot/Pixabay

Zupa dyniowa to danie, bez którego jesień byłaby dużo uboższa. Sekrety tej pysznej zupy odkrywa przed nami restauratorka Agnieszka Kręglicka.

Posłuchaj

Dobre rady dla wielbicieli zupy z dyni (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- To jest bardzo wdzięczna i prosta w przygotowaniu zupa - mówi rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej, po czym daje naszym słuchaczom dwie rady, których zastosowanie gwarantuje, że zupa z dyni stanie się jedwabiście gładka i wyrazista w smaku.

Na antenie przypominamy też, że w zupie nie może zabraknąć rozgrzewających dodatków, takich jak czosnek imbir chili lub cynamon. - Dynia je uwielbia i cudownie się z nimi paruje - zapewnia restauratorka.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
2.12.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo

Polecane