Przysmaki tradycyjnej cieszyńskiej kuchni (A nuż, widelec/Trójka)
Placki ziemniaczane i kanapka ze śledziem, czyli przysmaki cieszyńskiej kuchni
- Dziś smakujemy Cieszyn - zapowiada Katarzyna Pruchnicka na początku kolejnego odcinka audycji "A nuż, widelec".
(zdjęcie ilustracyjne)
Foto: Taken/Pixabay
Dodaj do playlisty
Mieszkańcy regionu opowiadają w Trójce o daniach, które zna każdy mieszkaniec Cieszyna. Z audycji dowiadujemy się, co charakteryzuje tamtejsze placki ziemniaczane, gdzie można zjeść tradycyjną kanapkę ze śledziem i jak przyrządzić przepyszny cieszyński strudel.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Jan Szczugiel, Maciej Dembiniok, Beata Cienciała (znawcy cieszyńskiej kuchni)
Data emisji: 19.11.2015
Godzina emisji: 11.15
iwo/mp