Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty

Kapusta pekińska, marchew, rzodkiewki, imbir, czosnek plus przyprawy - oto składniki potrzebne do przygotowania azjatyckiego przysmaku.

Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty

Bazą kimchi jest kapusta pekińska

Foto: Alpha/flickr/CC

Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Potrzeba dwóch, trzech dni, by przygotować kimchi. Jeśli jednak nie mamy tyle czasu, wystarczy dodać do niego dwie, trzy łyżki octu - mówi Grażyna Bober-Bruijn, która w audycji podaje dokładny przepis na kimchi i proporcje składników.

Katarzyna Pruchnicka poleca też swoje propozycje podania azjatyckiej potrawy.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Grażyna Bober-Bruijn (autorka przepisu i książki "Pyszne do pudełka")
Data emisji:
12.11.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo