Chorujesz na cukrzycę? Oto menu dla diabetyka
Przygotowanie posiłków dla diabetyków nie jest trudne. - Ja nie jestem specjalistą, gotuję po prostu od serca, jak dla swoich dzieci - mówi Anna Piątkowska-Wyłyczko, autorka bloga menudiabetyka.pl.
Kasze są doskonałym źródłem węglowodanów złożonych, korzystnych dla osób chorych na cukrzycę
Foto: Pixabay
Rozmówczyni Grażyny Dobroń dzieli się swoimi wrażeniami i pomysłami na gotowanie w zgodzie z wymaganiami osób chorych na cukrzycę, ale nie tylko. Z jej pomysłów mogą skorzystać też osoby zdrowe albo chcące zapobiegać cukrzycy i otyłości.
- To pilnowanie swojego poziomu cukru, a cukier to nadwaga, potem otyłość. Od kiedy sama działam w projekcie "Menu dla diabetyka", przerzuciłam moją rodzinę na pełnoziarnisty makaron, pełnoziarnisty ryż. Oni to zaakceptowali - tłumaczy w "Instrukcji obsługi człowieka".
Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy, która jest dołączona do artykułu.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Anna Piątkowska-Wyłyczko (blogerka kulinarna)
Data emisji: 10.11.2015
Godzina emisji: 11.17
fbi