Sekrety dobrze ukiszonej kapusty (A nuż, widelec/Trójka)
Sekrety dobrze ukiszonej kapusty
2015-11-05, 11:11 | aktualizacja 2015-11-05, 12:11
- Wszyscy wiemy, że kiszona kapusta jest potrzebna dla zachowania zdrowia i że nasz układ trawienny uwielbia dostawać dawki prebiotyków z tak przyrządzonej kapusty - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej zachęca słuchaczy Trójki do samodzielnego kiszenia kapusty. W audycji "A nuż, widelec" zdradza, jak to zrobić, aby kapusta była smaczna, soczysta i chrupka. Jak się okazuje, należy ją kisić w określonych naczyniach i przy użyciu określonego rodzaju soli.
Wszystkie sekrety domowego kiszenia można poznać, słuchając Trójkowej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji: 5.11.2015
Godzina emisji: 11.15
iwo/mk