Sos bearneński. Smaczny, ale wymagający
Jakiś czas temu w ramach krótkiego kursu kulinarnych podstaw Katarzyna Pruchnicka opowiadała słuchaczom o jednym z podstawowych sosów - o beszamelu. Dziś kolejna lekcja kulinarnej akademii i kolejny sos!
Sos bearneński idealnie pasuje nie tylko do mięs. Katarzyna Pruchnicka podpowiada, do czego jeszcze warto go dodać
Foto: Glow Images/East News
Sos bearneński. Smaczny, ale wymagający (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Sos holenderski i jego odmiana - sos bearneński. Czym się różnią? - Sos bearneński to po prostu sos holenderski z estragonem - mówi Krzysztof Jabłoński, szef kuchni amerykańskiej restauracji Boys Meat Girls.
Jak go przygotować? Do jakich dań sprawdzi się najlepiej? Zapraszamy do wysłuchania nagrania fragmentu warsztatów, które prowadził Krzysztof Jabłoński, a na których była Katarzyna Pruchnicka.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Krzysztof Jabłoński (szef kuchni amerykańskiej restauracji Boys Meat Girls)
Data emisji: 29.10.2015
Godzina emisji: 11.15
mk/fbi