Krem na bazie pieczonego czosnku

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Krem na bazie pieczonego czosnku
zdjęcie ilustracyjneFoto: PublicDomainPictures/Pixabay

W odwiedzonej przez Katarzynę Pruchnicką Klubo-Jadalni "Wars and Sawa" podawany jest wyśmienity krem z czosnku.

Posłuchaj

Przepis na krem na bazie pieczonego czosnku (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

- Czosnek w trakcie pieczenia traci swój intensywny, ostry smak. Wychodzi z niego słodycz. Czosnek staje się wtedy zdecydowanie łagodniejszy i bardzo aromatyczny - tłumaczy autorka audycji "A nuż, widelec".

O tym, jak na bazie tak przyrządzonego czosnku przygotować pyszny, jesienny krem, mówią w audycji Iga i Marcin Sekułowie z Klubo-Jadalni "Wars and Sawa".

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Iga i Marcin Sekułowie (Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa")
Data emisji:
21.10.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo/mk

Polecane