Przepis na krem na bazie pieczonego czosnku (A nuż, widelec/Trójka)
Krem na bazie pieczonego czosnku
W odwiedzonej przez Katarzynę Pruchnicką Klubo-Jadalni "Wars and Sawa" podawany jest wyśmienity krem z czosnku.
zdjęcie ilustracyjne
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay
Dodaj do playlisty
- Czosnek w trakcie pieczenia traci swój intensywny, ostry smak. Wychodzi z niego słodycz. Czosnek staje się wtedy zdecydowanie łagodniejszy i bardzo aromatyczny - tłumaczy autorka audycji "A nuż, widelec".
O tym, jak na bazie tak przyrządzonego czosnku przygotować pyszny, jesienny krem, mówią w audycji Iga i Marcin Sekułowie z Klubo-Jadalni "Wars and Sawa".
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Iga i Marcin Sekułowie (Klubo-Jadalnia "Wars and Sawa")
Data emisji: 21.10.2015
Godzina emisji: 11.15
iwo/mk