Faszerowana papryka - przepis na jesienny obiad
2015-10-16, 16:10 | aktualizacja 2015-10-16, 23:10
- Przygotowując to danie można dodać chilli albo pójść w stronę imbirowo-korzenną. Można też użyć ziół prowansalskich - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Posłuchaj
Faszerowana papryka - przepis na jesienny obiad (A nuż, widelec)
Dodaj do playlisty
Gość audycji "A nuż, widelec" zdradza swój sposób na optymalny sposób gotowania kaszy jaglanej, a prowadząca dzieli się doświadczeniem dotyczącym tego, jaki szpinak najlepiej jest wybierać w sklepie. Zarówno kasza, jak i szpinak przydadzą się bowiem do przygotowania faszerowanej papryki.
Katarzyna Pruchnicka i jej rozmówca podają na antenie przepis na danie, dokładne proporcje i listę zakupów.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor książki i bloga "Facet i kuchnia")
Data emisji: 15.10.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/mp