Zupa krem z pieczonego buraka - przepis idealny na jesień (A nuż, widelec/Trójka)
Zupa krem z pieczonego buraka - przepis idealny na jesień
- Żeby buraki stały się bardziej aromatyczne, można posypać je przed pieczeniem pieprzem i papryką oraz polać oliwą - radzi Szymon Kubicki.
zdjęcie ilustracyjne
Foto: Pixabay/Desertrose7
Dodaj do playlisty
Jesień to między innymi czas zup i warzyw korzeniowych. W "A nuż, widelec" proponujemy dziś zupę krem z buraków. Szymon Kubicki podaje słuchaczom dokładny przepis wraz z proporcjami.
Katarzyna Pruchnicka zdradza w audycji "A nuż, widelec" swoje przepisy na kilka dań z buraków: jarzynkę obiadową z dodatkiem soku malinowego, quiche z pieczonymi burakami i kozim serem na cieście francuskim czy sałatkę z pieczonego buraka i koziego sera na rukoli.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor książki i bloga "Facet i kuchnia")
Data emisji: 7.10.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/iwo