Zupa krem z pieczonego buraka - przepis idealny na jesień

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Zupa krem z pieczonego buraka - przepis idealny na jesień
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay/Desertrose7

- Żeby buraki stały się bardziej aromatyczne, można posypać je przed pieczeniem pieprzem i papryką oraz polać oliwą - radzi Szymon Kubicki.

Posłuchaj

Zupa krem z pieczonego buraka - przepis idealny na jesień (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jesień to między innymi czas zup i warzyw korzeniowych. W "A nuż, widelec" proponujemy dziś zupę krem z buraków. Szymon Kubicki podaje słuchaczom dokładny przepis wraz z proporcjami.

Czytaj dalej
Facei i kuchnia okladka 1200.jpg
Zdrowe spojrzenie Szymona Kubickiego na męską kuchnię

Katarzyna Pruchnicka zdradza w audycji "A nuż, widelec" swoje przepisy na kilka dań z buraków: jarzynkę obiadową z dodatkiem soku malinowego, quiche z pieczonymi burakami i kozim serem na cieście francuskim czy sałatkę z pieczonego buraka i koziego sera na rukoli.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Szymon Kubicki (autor książki i bloga "Facet i kuchnia")
Data emisji: 7.10.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo

Polecane