Jak smakowała kuchnia Słowian?

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Jak smakowała kuchnia Słowian?
Fragment okładki książki "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniach dawnych smaków"Foto: mat.prasowe

Oto książka, która przenosi nas w kulinarny świat sprzed wieków. "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków" – taki nosi tytuł, a napisali ją Hanna i Paweł Lisowie.

Posłuchaj

Goście Katarzyny Pruchnickiej o kuchni Słowian (A nuż, widelec)
+
Dodaj do playlisty
+

W książce możemy znaleźć przepisy na dania z pasternakiem, podpłomyki, kwas chlebowy i chleb. Dużą część zajmują przepisy na dania z kaszy i polewki. A poza tym ogrom wiedzy kulinarno-historycznej. Skąd wziął się pomysł na napisanie tej wyjątkowej książki kucharskiej? W audycji opowiadają o tym jej autorzy.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Hanna i Paweł Lisowie (autorzy książki "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków")
Data emisji: 2.09.2015
Godzina emisji: 11.15

mp/fbi

Polecane