Goście Katarzyny Pruchnickiej o kuchni Słowian (A nuż, widelec)
Jak smakowała kuchnia Słowian?
2015-09-02, 12:09 | aktualizacja 2015-09-03, 15:09
Oto książka, która przenosi nas w kulinarny świat sprzed wieków. "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków" – taki nosi tytuł, a napisali ją Hanna i Paweł Lisowie.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
W książce możemy znaleźć przepisy na dania z pasternakiem, podpłomyki, kwas chlebowy i chleb. Dużą część zajmują przepisy na dania z kaszy i polewki. A poza tym ogrom wiedzy kulinarno-historycznej. Skąd wziął się pomysł na napisanie tej wyjątkowej książki kucharskiej? W audycji opowiadają o tym jej autorzy.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Hanna i Paweł Lisowie (autorzy książki "Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków")
Data emisji: 2.09.2015
Godzina emisji: 11.15
mp/fbi