Katarzyna Pruchnicka zdradza przepis na brownie z białej czekolady, czyli blondie (A nuż, widelec,Trójka)
Brownie z białej czekolady, czyli blondie (przepis)
2015-05-20, 15:05 | aktualizacja 2015-05-21, 20:05
Słodkie, lekko waniliowe, z wyraźnym smakiem białej czekolady... Oto blondie. - To ciasto rozpływa się w ustach, a przepis na nie jest banalnie prosty - mówi Paulina Hyła z Bistro Palce lizać.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Jak tłumaczy rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej, cały sekret blondie polega na tym, by podczas przygotowywania nie spalić czekolady. W audycji słyszymy, jakie pozostałe składniki są potrzebne i w jaki sposób najlepiej je połączyć.
Na koniec warto schować deser do lodówki. - Po kilku godzinach chłodzenia jest najlepszy. Lekko się ciągnie i jest słodziutki - podsumowuje Paulina Hyła.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Paulina Hyła (Bistro Palce lizać)
Data emisji: 20.05.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/ei