Kaja Jędrzejewska i Katarzyna Pruchnicka o najlepszych sposobach na szparagi (A nuż, widelec/ Trójka)
Proste przepisy na szparagi
2015-05-14, 15:05 | aktualizacja 2015-05-14, 16:05
Świetnie sprawdzają się szparagi zapieczone, pod beszamelem albo owinięte np. szynką parmeńską. Można ze szparagami zrobić tartę. Warto pomyśleć o tym szybko, bo sezon na te warzywa jest krótki.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Pyszne są sałatki ze szparagami, wspaniale z nimi komponują się truskawki, orzeszki piniowe, parmezan. Klasykiem kulinarnym są szparagi z sosem holenderskim. Kaja Jędrzejewska opowiedziała w Trójce o swoich sprawdzonych sposobach na to danie. Zdradziła też, jak najlepiej jest gotować szparagi.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kaja Jędrzejewska (bistro Palce lizać)
Data emisji: 14.05.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/mk