Kaja Jędrzejewska i Katarzyna Pruchnicka o najlepszych sposobach na szparagi (A nuż, widelec/ Trójka)
Proste przepisy na szparagi
Świetnie sprawdzają się szparagi zapieczone, pod beszamelem albo owinięte np. szynką parmeńską. Można ze szparagami zrobić tartę. Warto pomyśleć o tym szybko, bo sezon na te warzywa jest krótki.
Sezon na świeże szparagi jest krótki, dlatego Katarzyna Pruchnicka podaje wiele sposobów na to, jak przygotowywać je, aby się nie znudziły
Foto: pixabay.com/Taken
Dodaj do playlisty
Pyszne są sałatki ze szparagami, wspaniale z nimi komponują się truskawki, orzeszki piniowe, parmezan. Klasykiem kulinarnym są szparagi z sosem holenderskim. Kaja Jędrzejewska opowiedziała w Trójce o swoich sprawdzonych sposobach na to danie. Zdradziła też, jak najlepiej jest gotować szparagi.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kaja Jędrzejewska (bistro Palce lizać)
Data emisji: 14.05.2015
Godzina emisji: 11.15
ei/mk