Warzywa i siemię lniane - połączenie doskonałe
Połączenie w jednym posiłku siemienia lnianego i warzyw ma zarówno doskonały wpływ na zdrowie, jak i pomaga schudnąć. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie ziarenek lnu.
Rozmówczyni Grażyny Dobroń tłumaczy, że przed posypaniem warzyw siemieniem lnianym, należy zmielić ziarenka, ale w specyficzny sposób. W audycji podaje dokładną instrukcję
Foto: Panthermedia
Grażyna Dobroń tłumaczy w audycji, dlaczego o lnie nie powinny zapominać osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. - Siemię lniane można dodawać do surówek czy sałatek, czyli dań, w których dominują warzywa - dodaje Urszula Kwiatek, psychodietetyk. Ekspertka wyjaśnia także, dlaczego właśnie kompozycja lnu i warzyw jest najbardziej korzystna dla zdrowia.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Urszula Kwiatek (psychodietetyk)
Data emisji: 12.05.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/ei