Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce
2015-04-01, 17:04 | aktualizacja 2015-04-05, 09:04
- Jedną z rzeczy, którą lubię i którą je się tylko raz do roku, są jajka smażone w bułce tartej - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom".
Posłuchaj
Agata Wojda podaje swój przepis na jajka smażone w bułce tartej (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Jajka, o których mówi Agata Wojda, najpierw należy ugotować, a następnie przekroić na pół - razem ze skorupką. Trzeba tylko uważać, by odłamki nie dostały się do środka.
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej wymienia w audycji składniki potrzebne do przygotowania tego smacznego dania i tłumaczy, jak krok po kroku przygotować smażone jajka. - Zjedzenie czegoś takiego na śniadanie to bardzo przyjemna rzecz - podsumowuje.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom")
Data emisji: 01.04.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi/mk