Kiedy warto zacząć jeść nowalijki? Katarzyna Pruchnicka rozmawia z Agnieszką Kręglicką (A nuż, widelec/Trójka)
Nareszcie zielono na talerzu!
Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę?
600 tys. ton węgla ma trafić do polskich producentów rolnych.
Foto: Pixabay/CC/ecoyou
Dodaj do playlisty
Na dobrą, zdrową rzodkiewkę musimy jeszcze chwilę zaczekać, ale śmiało rozglądajmy się już za młodymi zielonymi listkami rukoli. - Ważne, by sałata była polska. Z zielonymi warzywami jest tak, że one mają najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych tuż po zerwaniu - tłumaczy restauratorka Agnieszka Kręglicka.
Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej doradza, po które warzywa możemy już sięgać, nie czekając na moment, aż wiosna na dobre się u nas rozgości.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka
Data emisji: 26.03.2015
Godzina emisji: 11.15
fbi