Nareszcie zielono na talerzu!

Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę?

Nareszcie zielono na talerzu!

600 tys. ton węgla ma trafić do polskich producentów rolnych.

Foto: Pixabay/CC/ecoyou

Kiedy warto zacząć jeść nowalijki? Katarzyna Pruchnicka rozmawia z Agnieszką Kręglicką (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Na dobrą, zdrową rzodkiewkę musimy jeszcze chwilę zaczekać, ale śmiało rozglądajmy się już za młodymi zielonymi listkami rukoli. - Ważne, by sałata była polska. Z zielonymi warzywami jest tak, że one mają najlepszy smak i najwięcej wartości odżywczych tuż po zerwaniu - tłumaczy restauratorka Agnieszka Kręglicka.

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej doradza, po które warzywa możemy już sięgać, nie czekając na moment, aż wiosna na dobre się u nas rozgości.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka

Gość: Agnieszka Kręglicka

Data emisji: 26.03.2015

Godzina emisji: 11.15

fbi