Nowości kulinarne prosto z targów w San Francisco

- To targi wiodące w nowościach. Pojawiły się na nich bardzo dziwne produkty. Do jednego z nich poczułam nawet miętę - śmieje się Marta Gessler, właścicielka Qchni Artystycznej i felietonistka.

Nowości kulinarne prosto z targów w San Francisco

Targi kulinarne w San Francisco przyciągają miłośników jedzenia i gotowania z całego świata

Foto: mat. prasowe organizatora targów

Katarzyna Borowiecka rozmawia z Martą Gessler o nowościach kulinarnych (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jedzenie, które można znaleźć na największych targach produktów kulinarnych, zaskakuje nawet ekspertów. Marta Gessler zwróciła uwagę na zapuszkowane składniki do robienia domowej mozzarelli oraz na mięsne batoniki. - Wszystko byłoby w porządku, ale dlaczego mają one smak sushi? To ma nas zachęcać do jedzenia? Zatracamy się w tych smakach - mówi restauratorka.

W audycji wspomina też o maśle orzechowym... w proszku i podaje, jakie smaki może mieć tego rodzaju masło. Okazuje się, że orzechowy powoli zaczyna być zbyt banalny...

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler (właścicielka Quchni Artystycznej i felietonistka)

Data emisji: 25.03.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo