Cytrusy w roli głównej. Przepis na schab w sosie pomarańczowym

Cytrusy wspaniale sprawdzają się jako składnik dań mięsnych. Przepis na jedno z nich zdradza słuchaczom Trójki Marta Gessler.

Cytrusy w roli głównej. Przepis na schab w sosie pomarańczowym

Pomarańcze to idealny składnik nie tylko deserów, lecz także dań mięsnych

Foto: Glow Images/East News

Przepis Marty Gessler na schab w sosie pomarańczowym (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Do przyrządzenia dania, oprócz mięsa, niezbędne są następujące składniki: osiem pomarańczy, rodzynki, czerwona cebula, kilka pieczarek, sos sojowy, masło i tymianek.

Jak łączyć składniki, by otrzymać aromatyczną i wyrazistą w smaku potrawę, tłumaczy w audycji Marta Gessler.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marta Gessler
Data emisji: 12.03.2015
Godzina emisji: 11.15

iwo