Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę
W audycji "A nuż, widelec" podajemy przepis na grecką musakę z sosem beszamelowymFoto: CTO Zurich/Flickr

W kolejnym odcinku audycji "A nuż, widelec" poznajemy przepis na sycące greckie danie. To doskonała propozycja dla mięsożerców lubiących bakłażany.

Posłuchaj

Przepis na grecką musakę (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Mielone mięso, bakłażan, puszka pomidorów, cebula, czosnek, mleko i mąka. Co możemy przyrządzić z tych składników? - Cudowną, sycącą, rozgrzewającą, aromatyczną grecką musakę - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.

Aby danie smakowało idealnie, składniki powinniśmy mieszać w odpowiedniej kolejności, jednak tajemnicą smaku musaki są przyprawy. - To są niuanse, które decydują o odbiorze dania - mówi szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom" Agata Wojda i zdradza sekrety przyrządzania greckiego dania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom")
Data emisji: 26.02.2015
Godzina emisji: 11.15

(iwo, ei)

Polecane