Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę
2015-02-26, 13:02 | aktualizacja 2015-02-26, 14:02
W kolejnym odcinku audycji "A nuż, widelec" poznajemy przepis na sycące greckie danie. To doskonała propozycja dla mięsożerców lubiących bakłażany.
Posłuchaj
Przepis na grecką musakę (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Mielone mięso, bakłażan, puszka pomidorów, cebula, czosnek, mleko i mąka. Co możemy przyrządzić z tych składników? - Cudowną, sycącą, rozgrzewającą, aromatyczną grecką musakę - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.
Aby danie smakowało idealnie, składniki powinniśmy mieszać w odpowiedniej kolejności, jednak tajemnicą smaku musaki są przyprawy. - To są niuanse, które decydują o odbiorze dania - mówi szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom" Agata Wojda i zdradza sekrety przyrządzania greckiego dania.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni restauracji "Opasły Tom")
Data emisji: 26.02.2015
Godzina emisji: 11.15
(iwo, ei)