Przepis na pieczony czosnek i sos aioli (A nuż, widelec/Trójka)
Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej
Ze względu na swój zapach czosnek jest albo uwielbiany, albo nienawidzony. Dla wszystkich, którzy od niego stronią, mamy całkiem ciekawą propozycję kulinarną.
Czosnek jest ważnym składnikiem sosu aioli
Foto: Glow Images/East News
Dodaj do playlisty
Świeży jest bardzo intensywny w smaku, a pieczony… Pieczony to zupełnie inna bajka. Jest słodki, nie tak ostry, a jego aromat staje się głębszy i łagodniejszy. - Taki czosnek jest idealny do aioli - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.
Prowadząca audycję mówi, jak należy piec to wyjątkowe warzywo, a Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni", tłumaczy, jak przyrządzić sos aioli i do czego jest on idealnym dodatkiem.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Kuc (autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni")
Data emisji: 25.02.2015
Godzina emisji: 11.15
(iwo)