Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej

Ze względu na swój zapach czosnek jest albo uwielbiany, albo nienawidzony. Dla wszystkich, którzy od niego stronią, mamy całkiem ciekawą propozycję kulinarną.

Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej

Czosnek jest ważnym składnikiem sosu aioli

Foto: Glow Images/East News

Przepis na pieczony czosnek i sos aioli (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Świeży jest bardzo intensywny w smaku, a pieczony… Pieczony to zupełnie inna bajka. Jest słodki, nie tak ostry, a jego aromat staje się głębszy i łagodniejszy. - Taki czosnek jest idealny do aioli - zapewnia Katarzyna Pruchnicka.

Prowadząca audycję mówi, jak należy piec to wyjątkowe warzywo, a Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni", tłumaczy, jak przyrządzić sos aioli i do czego jest on idealnym dodatkiem.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Kuc (autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni")
Data emisji: 25.02.2015
Godzina emisji: 11.15

(iwo)