Tysiąc sposobów na przygotowanie awokado

Awokado jest bardzo zdrowe. Dzięki dużej zawartości tłuszczów nienasyconych to bomba energetyczna. Przy tym zupełnie nie zawiera cukru.

Tysiąc sposobów na przygotowanie awokado

Foto: sxc.hu

Tysiąc sposobów na przygotowanie awokado (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Ma w sobie wiele witamin, szczególnie tych, dobrze działających na naszą skórę. Do tego coraz łatwiej je zdobyć i dość dobrze się przechowuje, chociaż krótko.

Można je jeść na kanapce, w sałacie lub zwyczajnie skropione cytryną i lekko posolone. - Mój ulubiony, bo najprostszy na świecie zestaw, to rozgniecione awokado z cytryną, natką pietruszki, oliwą i solą na kromce razowego chleba. Polecam - zachęcała Katarzyna Pruchnicka.

Jeśli mają Państwo pomysł na danie z awokado, prosimy pisać na adres: widelec@polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Kuc (autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni")
Data emisji: 21.01.2015
Godzina emisji: 11.15

(mp, ei)