Sylwestrowe przepisy na ostatnią chwilę
Tym razem mamy propozycje dla wszystkich, którzy w ostatniej chwili dowiadują się, że w sylwestrową noc będą mieć gości. W audycji mówimy o daniach, które są nie tylko smaczne, lecz także łatwe w przygotowaniu.
zdjęcie ilustracyjne
Foto: Glow Images/East News
W ostatnim w 2014 roku wydaniu "A nuż, widelec" przedstawiamy przepis na danie dające energię do tańca, rozgrzewające i idealne, bo jednogarnkowe. To przygotowane w niecodzienny sposób chili con carne. Ponieważ w sylwestrową noc przyda nam się nieco czekoladowych endorfin, proponujemy przygotowanie tego dania z dodatkiem kakao. - Kakao w chili con karne pachnie idealnie i smakuje rewelacyjnie - zapewnia Janusz Profus, maestro czekolady, który w trakcie audycji tłumaczy, jak przyrządzić potrawę.
W sylwestrową noc nie może zabraknąć na naszych stołach lekkich i smacznych przekąsek, dlatego proponujemy słuchaczom Trójki przygotowanie kremu z bakłażanów z orzechami, grzanek i francuskich rogalików z nadzieniem. Kulinarnym hitem mogą okazać się suszone śliwki zawijanie w plastry boczku. - Zapewniam: znikają ze stołu jako pierwsze - mówi Katarzyna Pruchnicka.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Janusz Profus (maestro czekolady)
Data emisji: 31.12.2014
Godzina emisji: 11.15
(iwo, ei)