Jak wydobyć smak jesiennych warzyw?
2014-11-12, 13:11 | aktualizacja 2014-11-12, 17:11
Papryka, cukinia, dynia i bakłażan to warzywa, których jest teraz pod dostatkiem. Jak je przyrządzić, by cieszyć się pełnią ich smaku?
Posłuchaj
Jak wydobyć smak jesiennych warzyw? (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Najlepiej i najprościej wymieszać je wszystkie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, ulubione przyprawy, a potem dusić, aż powstanie aromatyczne i sycące leczo. Tę potrawę możemy podawać bez dodatków lub jeść z pieczywem, ryżem czy kaszą.
Piotr Grajewski z restauracji Blue Cactus podaje w audycji inny ciekawy sposób na wykorzystanie jesiennych warzyw, a Katarzyna Pruchnicka zdradza słuchaczom sprawdzony przepis na gęś z porami i wędzonymi śliwkami. Posłuchaj całej rozmowy, która jest dołączona do artykułu.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Piotr Grajewski
Data emisji: 12.11.2014
Godzina emisji: 11.15
(iwo/fbi)