Podcasty
Radio
Kanały internetowe
Historia
Serwisy historyczne
Radiowe Centrum Kultury Ludowej
Studio reportażu i dokumentu Polskiego radia
Teatr Polskiego Radia w Warszawie
Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie
Lektury do słuchania
Ramówka
Częstotliwości
Sklep
Szkolenia
Akademia radiowa
2016-01-16
W Dniu Pikantnych Potraw sprawdziliśmy, dlaczego właściwie papryka jest ostra i jak złagodzić uczucie palenia w ustach, gdy zjedliśmy coś mocno doprawionego.
Sobotologia
2016-01-15
Ostre sosy, papryczki chili, pieprz biały, czarny, czerwony czy japoński chrzan wasabi nadają daniom gorącego charakteru.
2013-02-07
Szarańcza, mącznik młynarek, drewnojad mogą stać się głównym produktem dań restauracyjnych. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a okazuje się, że potrawy są smaczne.
Czwarty wymiar
2013-02-04
Kupcy wolą handlować na wirtualnych rynkach, które mimo że są wygodniejsze, nie gwarantują bezpieczeństwa transakcji. Kartele pośredników manipulują cenami i jakością przypraw.
Polecane
2013-01-25
Obfite opady śniegu i duże mrozy powodują, że skrzydlaci mieszkańcy naszego kraju przeżywają ciężkie chwile - wyjątkowo trudno w takich warunkach szuka się jedzenia. Dlatego dokarmianie ptaków jest jak najbardziej wskazane.
Informacje
2013-01-16
Zapraszamy...
Cztery pory roku
2013-01-15
O pikantnej kuchni i wykorzystywaniu w niej takich dodatków i przypraw i dodatków jak tabasco, chilli, pieprz kajeński i inne opowie w "Czterech porach roku" Aneta Kręglicka.
Strona główna
z 0